Thursday, March 26, 2015

Program "National Allied Health Sciences Students Sports Event (NAHSSE) 2015"

Salam sejahtera semua.

Dari 27 Februari 2015 hingga 1 March 2015, Program "National Allied Health Sciences Students Sports Event (NAHSSE) 2015" telah diadakan di Universiti Kebangsaan Malaysia, kampus Bangi, Selangor. UniSZA telah menghantar lebih kurang 40 orang peserta daripada fakulti sains kesihatan ke program tersebut.


Seramai 5 universiti dijemput untuk menyertai NAHSSE, antaranya seperti UniSZA, UKM, USM, UIAM dan UiTM. Acara-acara yang ditandingkan ialah olahraga, bola jaring, bola keranjang, bola tampar, badminton, ping pong dan futsal.

Bola Jaring

Olahraga

Bola Tampar (Perempuan)

Bola Tampar (Lelaki)

Ping Pong


Objektif NAHSSE adalah seperti berikut :-


1.Mengukuhkan persaudaraan dan meningkatkan persefahaman antara pelajar Sains Kesihatan Bersekutu dari universiti yang berbeza.


2.Bagi menggalakkan aktiviti sukan dan gaya hidup sihat dalam kalangan pelajar program Sains Kesihatan Bersekutu.

3.Untuk berkongsi pengalaman budaya yang berbeza di kalangan universiti yang berbeza. 

4.Untuk menggalakkan penglibatan pelajar dalam menganjurkan program kokurikulum dan membuka peluang untuk menimba pengalaman dan meningkatkan kemahiran dalam tugas yang berbeza.


Dari 5 buah universiti yang bertanding, UniSZA mendapat tempat keseluruhan ke-5 dengan memenangi 2 pingat emas dalam acara larian 4x100m (lelaki) dan larian 200m (lelaki), 1 pingat perak dalam acara 100m (lelaki) dan 1 pingat gangsa dalam acara bola tampar (lelaki). Selain itu, UniSZA juga dianugerah sebagai "Universiti Paling Aktif".


Reactions:

0 comments:

Post a Comment